0252- 861648 tannaz@casema.nl
Red And Green Tulips 198999

Wat is Kindercoaching?

Kindercoaching is een vorm van laagdrempelige en kortdurende hulp en begeleiding voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders.

Soms hebben kinderen te maken met situaties of problemen waar ouders of leerkrachten om verschillende redenen geen grip op krijgen. Ik kan hulp bieden om erachter te komen wat er speelt. Als kindercoach werk ik oplossingsgericht, dit betekent dat ik met Uw kind op zoek ga naar zijn/haar eigen oplossing van het probleem. Als coach zet ik als het ware de ramen en deuren open naar het inzicht dat nodig is voor verandering en verbetering voor de toekomst.

Als kindercoach ben ik gericht op de kwaliteiten van kinderen, ook al liggen die kwaliteiten verstopt onder lastig gedrag. Door kinderen in hun kwaliteiten te zien en te erkennen komen ze in hun kracht te staan. Die kracht en kwaliteiten zetten we in op de weg naar de oplossing. We zoeken samen naar de mogelijkheden om verder te groeien om bepaalde doelen te bereiken.

Kinderen die bij mij komen kunnen te maken hebben met:

–    Niet lekker in hun vel zitten
–    Weinig zelfvertrouwen
–    Gepest worden
–    Verdriet bij rouw en scheiding
–    Moeite hebben met vriendjes maken
–    Met tegenzin naar school gaan.

Wat doe ik als kindercoach?

–    Ik kijk met Uw kind mee
–    Ik luister naar Uw kind
–    Ik ga met Uw kind op zoek naar zijn/haar eigen oplossingen
–    Ik ga met Uw kind in gesprek
–    Ik speel een spel, bijv. het kwaliteitenspel
–    Ik lees een boek met Uw kind
–    Ik ga met Uw kind creatief aan de slag
–    Ik kijk wat Uw kind nodig heeft.

Hulp voor ouders.

Bij het werken met kinderen begeleid ik ook desgewenst de ouders/verzorgers. Zij kennen hun kind het beste en waar mijn werk als kindercoach stopt gaan zij verder.  Ik kijk met de ouders naar de problemen die zij met hun kind ervaren. Ook deze problemen ga ik met ouders oplossingsgericht tegemoet. In het gesprek dat wij samen voeren maak ik gebruik van het gedachtegoed van de Geweldloze communicatie.

Heeft U het gevoel dat er iets is met Uw kind? Luister naar dit gevoel en vertrouw op Uw eigen wijsheid als ouder. Ik geef U en Uw kind graag een steuntje in de rug.

Hulp voor leerkrachten

Naast leerkracht ben ik ook werkzaam als kindercoach op basisschool “De Lisbloem” in Lisse. In die functie begeleid ik kinderen individueel en in groter of kleiner groepsverband. Ik help bijv. kinderen die onzeker zijn of kinderen die moeite hebben in de sociale omgang met anderen.

Ik bied ook hulp in de groep door bijv. het kwaliteitenspel te spelen en met kinderen samen in gesprek te gaan.

Ook help ik collega’s. We voeren samen gesprekken over bijv. kinderen die lastig gedrag vertonen en hoe je daar naar kunt kijken en mee om kunt gaan. In deze processen staat een kwaliteitsgerichte en oplossingsgerichte benadering voorop.